מה עושים כשנשבר לי מהחיטוב ולא בא לי לשמור יותר?
- פליקס פלג
- Feb 23, 2020
- 2 min read
מכיר/ה את זה?
חלקנו חודשים על גבי חודשים...אחרים אפילו שנים...שומרים יום ביומו על תפריט, מדידות, שקילות, חזה עוף, טונה במים, שוקולד מריר, לא לצאת למסעדות ומה לא. האוכל כבר איבד טעמים..הוא רק מספר. עד ש... די! נשבר לי! אני רוצה כמו כולם..פשוט לאכול...
אבל בתוכך..את ואתה לא רוצים לאבד מהתוצאות. אז מה עושים? איך שומרים על התוצאות ולא מאבדים מהחיטוב, ועדיין נהנהים מהאוכל?

לפני הכל בואו נבין משהו
אתם בחיטוב! כלומר בגירעון קלורי!
ה הכוונה? אם יש משהו שמדכא בחורף, זה לאכול אוכל קר ולא מזמין. למשל ארוחה של סלט עם ביצים קשות או טונה בבוקר זה נורא עצוב. ארוחה כמו פנקייק שמותאם לערכים שלכם יחד עם יוגורט עשיר בחלבון, יכולה לספק ארוחה כיפית, מגוונת ומהנה והכי חשוב? מספקת עם גיוון בשגרה שלנו, כך שיהיה יותר כיף לשמור על התפריט. מתכון לפנקייק?
4 כפות קמח חיטה מלא+ טיפה חלב 3%+ סוכרזית (אישית מעדיף סוויטנגו אבל אפשר אחרים)+ 2 ביצים+ נגיעה חמאה. כממרח אני אוהב להוסיף יוגורט מועשר בחלבון בטעמים אבל אפשר כמובן גם ריבה רגילה או לייט.
2. מרק חם- המשקה של החורף באופן כללי משקאות חמים גורמים לתחושת מלאות טובה יותר, ויכולה לסייע בכך בהקטנת כמות האוכל אותה אוכלים. מרקים הינם פתרון בריא ומזין שישמרו עלינו חמים ושבעים. מרק ירקות,עוף, פטריות, בטטות ועוד, עשירים בנוגדי חמצון רבים התורמים לבריאותינו ויכולים להיות תוספת לארוחה קיימת או לבוא כארוחה בפני עצמה.
כשאתם בחיטוב נסו ללכת יותר על מרקים עשירים בירקות או קטניות (אבל יחסית בכמות דלילה), ולצד המרק אכלו ארוחה נוספת קטנה. בכך תוכלו לא לספור את המרק.
3. לתבל, לתבל, ועוד לתבל... מחקרים רבים מראים שלתיבול המזון יתרונות בריאותיים רבים. תבלינים כגון: כורכום, פפריקה, כמון, ג'נג'ר, קינמון, טבסקו, אורגנו ועוד, מכילים נוגדי חמצון רבים התורמים לבריאות הלב ומערכת החיסון. מעבר לכך, מחקרים העוסקים בבקרת משקל, מצאו כי תיבול מזון מסייע ביצירת תחושת שובע מוקדמת יותר, ובכך מאפשר צריכה קלורית קטנה יותר. בסופו של יום, מה שיעזור בירידה במשקל זהו הגירעון הקלורי. האם יכול להיות שהתבלינים יעזרו לכם? מה אכפת לכם לנסות? :)
4. השתדלו לבצע פעילות גופנית באור היום מאחר והחושך מופיע לו בשעות מוקדמות, רמת המלטונין (הורמון השינה) עולה, ורמת הסרוטונין יורדת. ירידה ברמות הסרוטונין מביא לתחושת דכדוך, עייפות ורצון עז לאכילת מתוקים. חשיפה לאור השמש גורמת יכולה לסייע לעלייה ברמתו, ובכך למנוע צריכה קלורית מיותרת, ואם כבר נחשפים לשמש, רצוי לעשות זאת בזמן פעילות גופנית . כמו כן, פעילות גופנית מעלה את רמות האנדורפינים ומסייעת במניעת הדכדוך האופייני לחורף ובכך תורמת למצב הרוח. ומצב רוח טוב= שמירה טובה יותר על התפריט :)
5. הקפידו על כמות קלוריות המתאימה לכם: כולנו מנסים כל הזמן להתחטב ולצמצם קלוריות אבל בשורה התחתונה אנחנו מתאמנים פחות ולעיתים רעבים יותר, אז במקום להילחם בזה כל הזמן ובסופו של דבר להישבר, למה לא להתחיל את התפריט שלנו עם קצת יותר אוכל? אולי אנחנו צריכים טיפה יותר. בכל תהליך, עצרו רגע ושאלו את עצמכם שאלה פשוטה: ״האם אני רעב או לא?״ במידה והתשובה היא כן, יכול להיות שאני צריך להוסיף לעצמי אוכל לתפריט.
לפעמים הוספה של 100-200 קלוריות ממקור פחמימתי/ שומני יכול לסגור לנו את הפינה (פיתה 99 קלוריות עם אבוקדו או כף טחינה גולמית או חמאת בוטנים).
זכרו כי תהליך נכון מתחיל מהתאמה אישית.
האם אתה רעב? סרטון מתוך ההרצאה שלי כיצד לבנות תהליך מותאם אישית
Comments