top of page
  • White Facebook Icon
  • White YouTube Icon
  • White Instagram Icon

מיתוסים בתזונה ובאימון

Updated: Apr 22, 2020

כיום המידע בנושאי בריאות, דיאטה, כושר ואורח חיים בריא נמצא בכל מקום וזמין לכולנו ואפילו בחינם. זמינות זו יוצרת טלפון שבור והעברת מידע שגוי מאחד לשני ולכן נוצרים כל המיתוסים השונים הגורמים לנו ללכת בעקבות חלומות באספמיה, אי עמידה ביעדים, תסכול והוצאה כספית מיותרת. אז בואו ניישר קו לגבי מספר נושאים המטרידים את רוב האנשים כיום.



1. רוצה להרזות? תפסיק לאכול פחמימות ותאכל יותר חלבון!

מי מאיתנו לא שמע על המפלצת הנוראית שגורמת להשמנה נוראית שנקראת "פחמימות"? אך תהליך ההרזייה נורא פשוט ומורכב מכמה קלוריות הכנסנו לעומת כמה הוצאנו אז זה לא משנה מהו מקור האנרגיה. מה הבעיה עם הפסקת הפחמימות והחלפתן בחלבון? חיתוך פחמימה בכמות גדולה מדי, יכול לפגוע בשריר ובסופו של דבר בחיטוב שלנו. מעבר לכך, מרבית האנשים המנסים לחתוך כמות גדולה מדי בהתחלהף מגיעים למצבים של שבירה בדיאטה, בולמוסים והתקפי אכילה שלא מובילים לשום מקום.

מעבר להכל, זה פשוט סבל מיותר. הרי פחמימה מספק כוח, עירנות, כוח באימונים, שמירה על שריר ולפעמים אפילו עלייה במסת השריר בזמן החיטוב (יחד עם צריכת חלבון לאורך יום- מה שחשוב זה הכמות).

בראייה מתקדמת יותר בתהליך החיטוב, חיתוך בפחמימה יכולה להוביל להיתקעות בתהליך. על כך כתבתי רבות בספר שלי (כיצד לאכול יותר פחמימה ולהתחטב), והעברתי הרצאות שלמות בנושא.




2. אתה שמן...תתחיל לרוץ ולבצע כפיפות בטן!

כמעט כל אחד המעוניין להיכנס לתהליך המוביל לירידה במשקל ואחוזי השומן מחליט שזה הזמן לרוץ ולבצע כפיפות בטן. ככל הנראה הקוביות כבר קיימות אך רקמת השומן המכסה אותם כל כך עבה שלא ניתן לראות אותם ולא משנה כמה תרגילי בטן נבצע, ולכן יש להפחית את השומן הבטני באמצעות תזונה נכונה שתגיע באמצעות גירעון קלורי. הריצה בהחלט תורמת לשריפה קלורית אך למתאמן המתחיל יביא לשריפה של כ200-300 קלוריות לאימון ואם יבצע זאת 2-3 פעמים בשבוע יביא להוצאה של כ-700 קלוריות בשבוע כלומר 100 קלוריות ליום (השווה לחטיף אנרגיה קטן). המחקרים החדשים מראים כי ספורט אינו מרזה מאחר ושביעות הרצון שלנו לאחר שביצענו אימון גופני מתירה לנו לנשנש יותר במהלך היום ובכך גורמים לנו להכנסה קלורית גבוהה בהרבה ממה שהוצאנו בפעילות. מעבר לכך הפעילות הגופנית גורמת לנו להיות יותר עצלנים במהלך היום ובכך מפחיתים את ההוצאה הקלורית שלנו בפעילויות הכי בסיסיות (מחנים את האוטו קרוב יותר לבית, לא קמים לשלט הטלויזיה, דוחים את שטיפת הכלים ליום נוסף). כך שהשורה התחתונה היא שאם מעוניינים בהרזייה הגורם המכריע הוא התזונה כאשר הפעילות הגופנית מסייעת לשמור על ההרזייה המתקבלת בעקבות השינוי התזונתי.ברמה הפסיכולוגית לפעילות גופנית יש תרומה משעותית, אבל זה כבר לכתבה אחרת.


3. שים הרבה שמן זית, זה בריא

על תרומתו של שמן הזית לבריאותנו אין ויכוח הודות להרכב חומצות השומן שבו, המובילות ליצירת חומרים שונים השומרים על בריאות המח והלב, אך יחד עם זאת יש לזכור כי שמן הזית כמו כל שמן, מכיל 9 קלוריות עבור גרם אחד ובשני כפיות שמן נמצא כ- 100 קלוריות ו-10 גרם שומן ולכן יש להיזהר מצריכה עודפת שכן תעלה את מאגרי השומן שלנו מה שכבר עלול להזיק לבריאותנו. גם דברים בריאים בעודף? פוגעים בבריאותנו.


4. אם אפסיק להתאמן השרירים יהפכו לשומן

משפט כל כך נפוץ בקרב המתאמנים. צריכים לזכור כי פיזיולגית, ביכולתו של שריר השלד רק לגדול או לקטון ובעת הפסקה מאימונים, השריר אכן יקטן ולרוב זה בעקבות ירידה בנפח המים בשריר. לא קיים מסלול ביוכימי הגורם למעבר של שריר לשומן. מה שכן מתרחש הוא שספורטאים אוכלים כמות רבה על מנת לתמוך בהוצאה הקלורית הגבוהה במהלך האימונים, ובעת הפסקה מאימונים ממשיכים לאכול כמות זו שאינה דרושה לגוף כעת, והצריכה העודפת של המזון, עלולה להיאגר כשומן מאחר והגוף יודע לאגור ללא הגבלה רק את השומנים.


5. אם מתאמנים השומן יהפוך לשריר

צר לי לנפץ את הפנטזיה הזאת אך כפי שלא קיים מנגנון ביוכימי בו שריר הופך לשומן, כך גם השומן לא יהפוך לשריר. מעבר לכך, השומן אינו מסוגל להפוך לשום חומר אחר ותמיד נשאר שומן (בניגד לעודף פחמימות וחלבונים המסוגלים להפוך לשומנים). מה שקורה בפועל שעם תחילת אימוני כוח, חלה עלייה בנפח סיבי השריר ואם משלבים תזונה נכונה ניתן גם להגיע לירידה באחוזי השומן.


6. מומלץ לצרוך תוסף מגנזים

חברת תוספי המגנזיום בטח הכפילו את ערכם בבורסה בעקבות הבהלה העולמית שלכולנו חסר מגנזיום ואם לא ניקח תוסף זה נסבול ממחלות קשות כמו סוכרת ומחלות לב. חסר במגנזיום אכן מקושר לעלייה בסיכון למחלות לב, סינדרום מטבולי וסוכרת. וכל מתאמן כבר שמע את ההמלצה שאם סובל מהתכווצויות שרירים בלילה לאחר אימון, ככל הנראה סובל מחסר ממגנזיום, אך מחקרים חדשים מראים כי חסר במגנזיום קשור לצריכה נמוכה של דגנים מלאים, ירקות וקטניות, וכמובן במקביל לצריכה גבוהה של פחמימות פשוטות וקמח לבן (שהם חסרי המינרל). כמו כן בקרב הספורטאים התכווצויות השרירים מסתבר קשורות לפעילות עצימה מדי ולא בהכרח חסר במגנזיום. ייתכן ובאמת חסר לכם מהמינרל אך לא בהכרח. שימו לב כי אין בעיה עם נטילת תוסף מגנזיום מלבד מחירו המופרז שעומד על סביבות ה-150 שקלים לקופסה. אז גם אם תיקחו ואתם לא זקוקים למינרל, כנראה שלא תגיעו לעודף ממנו.



מעוניים במדריך לחיטוב שכבר מהיום תוכלו לבנות לעצמם חיטוב קל ופשוט עם מזונות שונים שאתם אוהבים?


 
 
 

Comments


© כל הזכויות שמורות לפליקס פלג 2020. נבנה ע״י BetterBrands

bottom of page